Penduduk Baharu Las Vegas Mark Wahlberg Mahu Membuat Semula Bandar menjadi ‘Hollywood 2.0’
toto

Penduduk Baharu Las Vegas Mark Wahlberg Mahu Membuat Semula Bandar menjadi ‘Hollywood 2.0’

Pemindahan Hollywood terbaharu Las Vegas mungkin yang paling transformatif. Bintang filem Mark Wahlberg, yang pada Ogos membeli rumah agam Las Vegas dua tingkat dengan harga $14.5 juta, berkata dia berharap untuk membuat semula kampung halaman barunya menjadi “Hollywood 2.0,” lengkap dengan sebuah studio filem utama.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg muncul pada pembukaan rangkaian restoran Wahlburgers keluarganya di Las Vegas pada Mac 2017. Wahlberg, A-lister terbaru yang Data Sydney berpindah ke Sin City, berkata dia mahu membuka studio filem di kampung halaman barunya. (Imej: blog.caesar.com)
Ramai A-lister Hollywood telah memanggil Las Vegas sebagai rumah selama beberapa dekad. Setakat ini, semua telah melakukannya dalam keadaan tenang, menikmati rehat daripada kamera TMZ untuk membesarkan keluarga atau menikmati persaraan atau separuh bersara dalam pengasingan.

Tanaman semasa – yang termasuk Nicolas Cage, Carlos Santana dan Nick Carter – mengikut jejak langkah Jerry Lewis, Tony Curtis dan Redd Foxx. Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk melihat salah seorang daripada mereka keluar untuk makan malam atau membeli-belah di pinggir bandar. Tetapi anda tidak akan pernah melihat mereka di Las Vegas Strip melainkan mereka bekerja.

Budak baru di blok itu nampaknya mahu memecahkan tradisi itu. Bercakap kepada rancangan bual bicara internet yang dipanggil “Lights, Camera, Vegas,” Wahlberg berkata: “Saya tinggal di Nevada. Saya bercadang untuk membuat, mudah-mudahan, sebuah studio filem … di Nevada. Kami mahu mencipta banyak pekerjaan, dan banyak keseronokan. Hollywood 2.0.” Wahlberg, yang memiliki HK Prize sekeping pasaran jualan semula kasut, StockX, juga menyebut membina sebuah kilang kasut.

Bekas Marky Mark mempunyai modal untuk merealisasikan semua impian itu. Menurut Parade.com, dia bernilai $400 juta.

Sebagai tambahan kepada estet $14.5M miliknya di The Summit Club, Wahlberg juga baru-baru ini membayar $15.6M untuk tanah seluas 2.5 ekar kosong pada musim panas ini dalam komuniti Summerlin yang sama. Ia tidak jauh dari estet penyanyi Celine Dion.

Tidak Meninggalkan Las Vegas
Apabila Wahlberg memanggil Vegas “kampung halaman saya,” dia nampaknya bermaksud begitu. Lebih daripada seorang anak Wahlberg kini dilaporkan bersekolah di Bishop Gorman High School, sebuah sekolah Katolik swasta $15ka tahun berhampiran Summerlin, yang menerangkan tentang “Bishop Gorman!” sorakan bola sepak semasa sembang internet. (Wahlberg dan isterinya, model Togel Singapore Hari Ini Rhea Durham, dilaporkan mempunyai empat anak, berumur 18, 16, 14, dan 12.)

“Saya sudah pergi ke perlawanan pertama mereka,” kata Wahlberg semasa temu bual, diberikan untuk mempromosikan Me Time, filem komedi Netflix baharu yang dibintangi Wahlberg dan Kevin Hart.

Rumah agam mega calon Oscar di kawasan Los Angeles Beverly Park disenaraikan pada $87.5 juta, menurut Los Angeles Times.

Benih untuk dipindahkan nampaknya telah ditanam pada masa Wahlberg membuka Wahlburger pada Mac 2017 di Grand Bazaar Shops di Bally’s (sekarang Horseshoe) di Strip. (Wahlberg memiliki rangkaian makanan segera bersama abangnya, Donnie dan Paul. Perniagaan itu menghasilkan siri realiti yang dijalankan dari 2014-19 di A&E.)

“Las Vegas adalah kiblat hiburan dunia dan ia terus berkembang,” kata Wahlberg kepada Las Vegas Review-Journal pada pembukaan. “Ini adalah tempat yang kami sentiasa inginkan, sejak awal lagi.”